CAFE DE POMPIER

OP 'T WONDER

In gesprek met eigenaar café De Pompier: Pike Uittenbogaard
Pike Uittenbogaard is eigenaar van café De Pompier en wij mochten de ondernemer hier alles over vragen! Hoe is Pike in de horeca terechtgekomen? En wat kun je verwachten van je bezoek aan café De Pompier? Eigenaar Pike vertelt het verhaal achter café De Pompier.

Het begin van De Pompier
Op 26-jarige leeftijd kreeg Pike samen met zijn vrouw Barry een hele mooie kans. De Pompier bestaat al sinds 1986 en werd destijds gerund door Herman Gerritsen, de vader van Barry. Na Herman is Alex Griffioen een tijdje eigenaar geweest en heeft het stokje daarna doorgegeven aan Barry en Pike. Een echt familiebedrijf dus!

Maar waarom de naam Pompier? Het oorspronkelijke pand van De Pompier is in 1852 door de Fransen gebouwd naast een wapenarsenaal om blusmateriaal op te slaan. Het Franse woord voor brandweer is pompier. Barry en haar zussen hebben deze naam bedacht voor het sfeervolle café.

Wat je misschien nog wist van De Pompier
Dat je nu heerlijk kan eten in het café en op het terras is helemaal niet zo vanzelfsprekend! Pas sinds 2016 heeft De Pompier een echte eigen keuken. Bezoekers konden voor die tijd, en nu nog steeds, gewoon hun eigen eten meenemen, zolang ze maar een drankje bestelden. Voor wie toch wat lekkers wilde halen had De Pompier een menukaart van horecazaken in de buurt. Nog steeds is het toegestaan om je eigen bammetje op te eten op het terras van De Pompier!

Pike: "Samenwerken zit in mijn DNA. Ik werk het liefst met lokale producten en met zoveel mogelijk plaatselijke initiatieven”

Je bezoek aan café De Pompier
Geniet van de zon op het gezellige terras van het oorspronkelijke bruine cafeetje. Bij De Pompier kun je echt ongedwongen genieten! Hoewel De Pompier met een professionele keuken en mooie serre voor sommige is uitgegroeid tot eetcafé, blijft de oorspronkelijke insteek en sfeer van het café intact.

Van café De Pompier kun je op ’t Wonder, onder leiding van Truus van Gulik-Papilaja, goed eten zonder poespas verwachten. Ouderwets genieten van gerechten als saté of de alom geprezen verse frieten, geserveerd met rendang en een vega rendang.

Bezoek het restaurant 
Groenendaal 17, 3441 BC Woerden