OVER 'T WONDER

IN HARTJE WOERDEN


’t Wonder is het gloednieuwe tweedaagse festival in hartje Woerden. Het Exercitieveld is decor voor een spetterend culinair muziekfestival voor alle leeftijden.

‘t Wonder dankt zijn naam aan de legende ‘Het Wonder van Woerden’, ook wel het viswonder. In 1576 vochten de inwoners van Woerden tegen de Spaanse belegering. Zij hielden stand, maar er dreigde een hongersnood. Toch gaven de Woerdenaren niet op, ze hoopten op een wonder. Het wonder geschiedde: van de een op de andere dag kwamen er honderden grote vissen via de Oude Rijn de stad in. Zo veel, dat de inwoners de vissen makkelijk uit het water konden halen. De honger was gestild en de stad was gered!

 

Tijdens ’t Wonder vieren we de stad Woerden en zorgen we voor eten, drinken en vermaak in overvloed.

 

Iedereen is welkom op ‘t Wonder. In verband met de veiligheid en de opzet van het festivalterrein is het aantal kids- en jeugdtickets beperkt. Kinderen en jongeren moeten in het bezit zijn van een geldig kids- of jeugdticket. Zij kunnen dus niet op een volwassenenticket naar binnen. Alle bezoekers onder de 18 jaar moeten begeleid worden door een volwassen begeleider van 30 jaar of ouder.